DSC_1276Zippora

Tegenwoordig zijn we met zijn allen erg druk met werk, gezin en noem maar op. Dat kan ook, maar het is goed om jezelf niet te verliezen, hierbij kan yoga helpen. Het maakt je bewuster en brengt lichaam en geest meer in balans…

 

Mijn naam is Zippora Polak, yogadocente en wil graag met jullie delen hoe mijn liefde voor yoga begonnen is…
In 2003 was ik lid van de sportschool en probeerde zo nu en dan wat uit. Je kon er ook yoga doen, gegrepen door de naam was ik nieuwsgierig en na een aantal keren te hebben meegedaan was ik er erg enthousiast over! In het begin moest ik wel wennen aan de oefeningen, maar wat me opviel was dat ik altijd zo lekker kon slapen na de les. Ook ging het ontspannen na verloop van tijd steeds beter. Door de positieve yoga ervaring die ik heb opgedaan, wilde ik dit niet voor mijzelf houden. Het leek me zo fantastisch om andere mensen ook met yoga kennis te laten maken, ik heb toen besloten om een opleiding te gaan doen in Deventer – Amitabha.
In deze 4 jarige opleiding heb ik geleerd “Yoga met twee voeten op de grond, waarin diepgang, inspiratie en verstilling de uitgangspunten zijn.”

Met mijn opgedane kennis en ervaring geef ik les en ben ik heel blij dat ik anderen kan laten ervaren wat yoga kan betekenen.

Gevolgde cursussen:

  • 09 – 2016 Restorative yoga bij Lizzie Lasater
  • 05 – 2016 Yoga voor ouderen bij Samsara
  • 06 – 2015 Mediteren: praktiseren en doceren bij Samsara
  • 2015 Kunst van het begeleiden in de Yoga van Tonnie Goes
  • 2014 Kinderyoga docent bij kidsyoga van Femmy Brug
  • 06-2012 4 jarige yoga opleiding Amitabha bij Maartje van Hooft

 

DSC_1311Ruud

Al mijn hele leven sport ik. Via voetbal, rugby, hardlopen, survival en meerdaagse adventure races ben ik na 50 jaar aanbeland bij Yoga. Power Yoga en Yin Yoga.
Het is mijn uitdaging om uit mijn comfortzone te komen en nieuwe dingen te ontdekken en te delen met anderen.
De Power Yoga die ik geef is een dynamische Yoga vorm waarbij fysieke houdingen direct na elkaar uitgevoerd en ondersteund worden door ademtechniek.
De fysieke houdingen samen vormen als het ware een serie, waarbij de houdingen niet vast staan. Per les kan de serie verschillen. De serie vormt een dynamisch geheel en heeft veel weg van een workout. Door je aandacht te focussen met behulp van je adem op de beweging en het ervaren van je lichaam ontstaat een vergelijkbaar effect als bij hardlopers, een soort meditatie door beweging. In de serie worden staande, zittende en liggende houdingen uitgeoefend. Afsluitend is er altijd een eindontspanning.

Wat wil ik bereiken met mijn lessen:
Als eerste wil ik altijd dat er plezier en vrolijkheid heerst in de les. Daarnaast doet iedereen wat er in zijn/haar mogelijkheden ligt en er niet aan voorbij gaat. Jezelf geen pijn doen maar blij zijn wat je wel kunt. Dan is elke kleine stap een overwinning.

Wat heeft Yoga mij gebracht:
Yoga heeft me rust en focus gegeven. Een vorm van bewegen die me meer geeft dan uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Ik ben gaan nadenken over de bewegingen. Wat ik een mooie afsluiting vind is: We gebruiken niet ons lichaam om in de yoga houdingen te komen, maar we gebruiken yoga om in ons lichaam te komen.